İzmir Kâtip Çelebi Ünivesitesi Slogan

4. Ulusal Tıp Öğrenci Kongresi

Fakültemiz tarafından bu yıl dördüncüsü düzenlenen Ulusal Tıp Öğrenci Kongresi yoğun bir katılımla tamamlandı.

“Tütünsüz Kampüs” temasıyla düzenlenen kongrenin açılış programına, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Muhsin Akbaş, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fatih Esad Topal, Dekan Yardımcıları Prof. Dr. Mustafa Agâh Tekindal, Doç. Dr. Serkan Bilgin, Bayraklı Şehir Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Orhan Gökalp, Çiğli Devlet Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Adnan Yamanoğlu, Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mustafa Tözün, Kongre Başkanı İntörn Doktor Ebru Eyibilen, akademisyenler ve farklı üniversitelerden çok sayıda tıp öğrencisi katıldı.

Öğrencilerimizin Hazırladıkları Bilimsel Çalışmalar Gurur Verici

Kongrenin açılış konuşmasını yapan Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Muhsin Akbaş, İKÇÜ’nün ilk akredite edilen programı olan ve reakreditasyon süreci için yoğun bir çalışma içinde bulunan Tıp Fakültesinde yapılan müfredat güncellemelerinin memnuniyet verici olduğunu dile getirdi. Prof. Dr. Akbaş, “Mezuniyet öncesi eğitimin daha etkin sürdürülebilmesi için müfredata İnsan ve Toplum Sağlığı (İTS) ve Temel Mesleksel Beceriler (TMB) derslerinin eklenmesi memnuniyet verici. Bu dersler kapsamında öğrencilerimizin birinci sınıftan itibaren tıbbın teorik eğitiminin yanı sıra, pratiğe yönelik derslerle beceriler kazanması ve paneller, bilimsel geziler gibi etkinliklerle aktif bir eğitim yaşamının içerisinde olmaları sağlanmaktadır. İnsan ve Toplum Sağlığı dersi kapsamında yapılan ödevler aracılığıyla öğrencilerimiz birinci sınıftan itibaren akademik hayat ile erken dönemde tanışmakta; bilimsel çalışmalarda araştırmacı, bilimsel makalelerde yazar olarak yer alabilmektedir. Bugün dördüncüsü düzenlenen ve artık gelenekselleşme özelliği kazanan kongremizde, öğrencilerimizin hazırladıkları bilimsel çalışmaların sunulacak olması bizi gururlandırıyor” diye konuştu.

Kongre, Kurumsallaşmamızın Göstergesi

Gelenekselleşen Ulusal Tıp Öğrenci Kongresinin, Tıp Fakültesinin kurumsallaşmasının bir göstergesi olduğunu dile getiren Fakültemiz Dekanı Prof. Dr. Fatih Esad Topal da tıp eğitimini daha açılımcı hale getirmek için çalıştıklarını aktardı. Prof. Dr. Topal, “Dünyadaki son yenilikleri takip ederek, öğrencilerimize vermiş olduğumuz tıp eğitimini daha açılımcı hale getirmek ve onları en iyi seviyede hazırlamak için fakülte olarak çalışmalarımızı yoğun bir biçimde, durmadan, kesintisiz olarak devam ettiriyoruz. Bu çalışmalardan biri de Ulusal Tıp Öğrenci Kongresi. Kongre çerçevesinde düzenlediğimiz panellerle ve kurslarla öğrencilerimizin merak duydukları alanlarda, eğitimlerine katkıda bulunmayı hedefliyoruz” dedi.

Kampüste Karbonmonoksit Düzeyi Ölçümü

 “Tütünsüz Kampüs” temasının vurgulandığı kongrede, ülkemizde yürütülen tütün ve tütün mamulleri ile mücadele konusuna dikkat çekmek istediklerini kaydeden Prof. Dr. Topal, İKÇÜ’nün Sosyal Sorumluluk Projesi olan “Tütünsüz Bir Yaşama İlk Adım” projesine de destek olmayı amaçladıklarını belirtti.  Prof. Dr. Topal, Halk Sağlığı Anabilim Dalından Arş. Gör. Ilgın Tımarcı Becerik tarafından yürütülen “Tütünsüz Bir Yaşama İlk Adım” başlıklı sosyal sorumluluk projesine dikkat çekerek; kampüste kurulan stantta basit bir üfleme testi ile sigara dumanından etkilenme düzeyinin öğrenilebileceği bilgisini verdi.

Fakültemizden Müzik Dinletisi

Fakültemiz Halk Sağlığı Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mustafa Tözün, yıl boyunca yapılan çalışmaların meyvelerini topladıkları kongrenin mezuniyet gibi coşkulu geçirilmesi temennisiyle emeği geçenlere tek tek teşekkür etti. Kongre Başkanı İntörn Doktor Ebru Eyibilen da ‘İnsan ve Toplum Sağlığı’ dersi kapsamında yapılan çalışmaların sunulmasının değerinden, akademik hayata katkılarından bahsetti.  Açılış konuşmalarının ardından Tıp Fakültesi akademisyenleri ve öğrencilerinin oluşturduğu grubun müzik dinletisi beğeniyle takip edildi.  Moderatörlüklerini Fakültemiz Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Agâh Tekindal ve Halk Sağlığı Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mustafa Tözün’ün yaptığı panellerle devam eden kongre sonunda teşekkür belgelerinin takdim edildi.

Menüyü Kapat