İzmir Kâtip Çelebi Ünivesitesi Slogan

Fakültemizde Temel Eğitici Gelişimi Eğitimi verildi

Fakültemiz Temel Tıp Bilimleri Bölümü Tıp Eğitimi Ana Bilim Dalı Başkanlığı tarafından düzenlenen Temel Eğitici Gelişimi Eğitimi 06-07 Mayıs 2024 tarihlerinde Dekanlık Toplantı Salonunda verildi.

Fakültemiz Tıp Eğitimi Ana Bilim Dalı öğretim üyesi Doç. Dr. Funda İfakat TENGİZ, Biyoistatistik Ana Bilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Mustafa Agâh TEKİNDAL, Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıp Eğitimi Ana Bilim Dalı öğretim üyeleri Prof. Dr. Hatice ŞAHİN ve Doç. Dr. Nilüfer DEMİRAL YILMAZ, İzmir Bakırçay Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Öğretim Ana Bilim Dalı öğretim üyesi Doç. Dr. Hale SEZER ve İzmir Demokrasi Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıp Eğitimi Ana Bilim Dalı Dr. Öğretim Üyesi Aysel BAŞER’in eğitici olarak yer aldığı programa Fakültemizden 21, Üniversitemiz Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulundan 6 akademik personel kalıtım gösterdi.

Doç. Dr. Funda İfakat TENGİZ’in Eğitim Programının tanıtımı ve beklentilerin alınması ile başlayan eğitim programı kapsamında eğiticiler tarafından katılımcılara; Tıp Eğitimine Giriş ve Öğretim Yöntemleri Modülü ana başlığı altında Tıp Eğitimi Tarihçesi ve Ulusal Çekirdek Eğitim Programı ile Program Geliştirme, İKÇÜ Tıp Fakültesi Eğitim Programı ve Eğitici Rolleri/Özellikleri, Öğretim Yöntemleri,  Öğrenme ve Öğretme, Büyük Gruplarda Eğitim-Etkili Sunum Becerileri ve Program Değerlendirme  konu başlıklarında eğitim verildi.

Katılımcılardan oluşan çalışma gruplarına ayrılarak konu başlıklarında yapılan uygulamalar ile eğitim pekiştirildi. 

Doç. Dr. Funda İfakat TENGİZ tarafından 7 Mayıs 2024 tarihinde yapılan Gün Sonu Değerlendirmesi sonrasında, eğitime katılan öğretim üye ve elemanlarına katılım belgeleri takdim edildi.

Menüyü Kapat