İzmir Kâtip Çelebi Ünivesitesi Slogan

Akreditasyon Yeniden Başvuru ve Plan Süreci Eğitimi

Tıp Eğitimi Akreditasyon Derneği (TEPDAD) tarafından düzenlenen Fakültemiz Akreditasyon Yeniden Başvuru ve Plan Süreci Eğitimi, 03-04 Nisan 2024 tarihlerinde Üniversitemiz İzmir Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesinde gerçekleştirildi.

Fakültemiz Mezuniyet Öncesi Tıp Eğitimi Programının 01.01.2025 tarihinde sona erecek akreditasyonunun Ulusal Tıp Eğitimi Akreditasyon Kurulu tarafından yeniden değerlendirilmesi süreci kapsamında Tıp Eğitimi Programlarını Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği (TEPDAD) tarafından 3-4 Nisan 2024 tarihlerinde İKÇÜ Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesinde verilen Akreditasyon Yeniden Başvuru ve Plan Süreci Eğitimine Fakültemiz Dekanı Prof. Dr. Fatih Esad TOPAL, Dekan Yardımcıları Prof. Dr. Mustafa Agâh TEKİNDAL, Doç. Dr. Serkan BİLGİN, Fakültemiz Öz Değerlendirme (ÖDR) Kurulu öğretim üyesi ve elemanları, Dönem ve fakülte öğrenci temsilcileri tarafından katılım sağlandı.

TEPDAD Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. İskender SAYEK, İzmir Ekonomi Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıp Eğitimi Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Berna MUSAL, Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıp Eğitimi Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Nilüfer Demiral YILMAZ ve Sanko Üniversitesi Tıp Fakültesi Patoloji Anabilim Dalı Emekli öğretim üyesi Prof. Dr. Kemal BAKIR’ın eğitici olarak katıldığı program Fakültemiz Dekanı Prof. Dr. Fatih Esad TOPAL’ın 03 Nisan 2024 Çarşamba günü sabah 10.00’da Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Konferans Salonunda yaptığı açılış konuşması ile başladı. 

Fakültemiz Dekanı Prof. Dr. Fatih Esad TOPAL'ın konuşmasının ardından Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Agah TEKİNDAL tarafından eğitimi verecek TEPDAD üyeleri, eğitime katılan Fakültemiz Öz Değerlendirme Kurulu üyeleri, akademik ve idari personelleri ile öğrencilerimize tanıtıldı. 

TEPDAD Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. İskender SAYEK tarafından tıp eğitimi akreditasyonun kavramı ve önemi, tıp eğitiminde akreditasyonun Türkiye’deki etkileri, tıp eğitimi akreditasyonunda ulusal ve uluslararası akreditasyon belgelendirme bileşenleri, tıp eğitimi akreditasyonu değerlendirme sürecinde TEPDAD’ın yapısı ve tanınırlık-yetkililik hususlarında ulusal ve uluslararası konumlanışına dair sunumu ile devam etti.

Prof. Dr. İskender SAYEK’in sunumunun ardından söz alan Prof. Dr. Berna MUSAL tarafından Fakültemiz Akreditasyon Yeniden başvuru Süreci, Öz Değerlendirme Raporu standart başlıklarının hazırlanmasına ilişkin sunumla birlikte eğitime katılan Fakültemiz Öz Değerlendirme Kurulu Başkan ve üyeleri, Dekan, Dekan Yardımcıları, öğretim üye ve elemanları, Fakülte ve Dönem öğrenci temsilcileri ile kurulan standart başlığı çalışma gruplarına ön bilgilendirme yapıldı.

Eğitim programının 1. Günü öğleden sonrasında başlayıp ikinci gün sabahı devam eden eğitimde Prof. Dr. Tuna DEMİRDAL (ÖDK Başkanı), Prof. Dr. Bülent TURGUT, Prof. Dr. Servet AKAR ve Prof. Dr. Ferhan ELMALI’nın başkanlığında oluşturulan çalışma gruplarımız TEPDAD eğiticileri gözetiminde ve desteğinde sorumlu oldukları standart başlıklarında Öz Değerlendirme Raporu üzerinde çalışmalarda bulundu.

Eğitim Programı; 04 Nisan 2024 Perşembe günü öğleden sonra çalışma gruplarımız tarafından TEPDAD eğiticilerine yönelik olarak Öz Değerlendirme Raporu hazırlanmasında sorumlu oldukları standart başlıklarında Fakültemiz mevcut durumu ile ilgili yaptıkları sunumların ardından tamamlandı.

 

 

Menüyü Kapat