Online Sınavlar İle İlgili Sık Sorulan Sorular (Öğrenciler İçin)

Tıp Fakültesi Online Sınavlar İle İlgili Sık Sorulan Sorular (Öğrenciler İçin)

1-Sınav ile ilgili kılavuza nasıl ulaşabilirim?

Öğrenci kılavuzu 08.04.2020 tarihinde yayımlanmış olup aşağıdaki bağlantıdan ulaşabilirsiniz

2.Hangi tarayıcı programı kullanmalıyım?

ÜBYS programı güncel olarak kullanılan tarayıcı programlar (Google Chrome, Opera, Firefox, Internet Explorer vb) ile çalışmaktadır.

3. Bilgisayar dışında, Cep telefonu, tablet ile ÜBYS üzerinden sınav sorularını çözebilir miyim?

Tarayıcı programlara erişim sağlayan cihazlar ile ÜBYS’ye erişip soruları çözebilirsiniz. Ancak teknik aksaklığın en aza indirgenmesi adına bilgisayar ile sınava katılmanız tavsiye edilmektedir.

4. Sınava erişim için yeterli koşullara sahip değilim, ne yapmam gerekiyor?

Yüksek Öğretim Kurulu’nun belirttiği üzere, öğrencinin bulunduğu yerdeki üniversite birimleri öncelikli olmak üzere gerektiği takdirde Milli Eğitim Bakanlığı ve diğer kamu kurumlarının bilgisayar ve internet olanaklarına erişim imkanı sağlanabilecektir.

5. Sınav sırasında sorulara geri dönebilecek miyim?

Sınavların  "şeffaf ve denetlenebilir" olması için ÜBYS üzerinden sınav süreci kayıt altına alınacak ve arşivlenecektir.Sınav kuralları gereği sorulara geri dönüş yapılmayacaktır.

6.Sınav süresi ne kadar?

Dönem 1-2 ve 3 için;

i.50 soruluk Kurul sınavları için 60 dakika  (Çoktan seçmeli sorular ile online sınav usulü)

ii. 50 soruluk Mazeret sınavları için 60 dakika  (Çoktan seçmeli sorular ile online sınav usulü)

iii.100 soruluk Final ve bütünleme sınavları için 120 dakika (Çoktan seçmeli sorular ile online sınav usulü) dır.

Dönem 4 ve 5 stajlarında uygulanacak ölçme değerlendirme yöntemi, soru sayısı ve sınav süresi Anabilim Dalları tarafından ÜBYSaracılığıyla derslerin ilgili bölümlerinden duyurulacaktır.

Sınavlar “zaman kısıtlı” olarak uygulanacak olup sınava zamanında başlamanız önem taşımaktadır. Bu nedenle Sınav saatinden 15 dakika önce ilgili ekrana giriş yaparak “Sınav sırasında uyulması gereken kurallarla ilgili bilgilendirme ve sınav kuralları” okumalı, beyan/onay verdikten sonra sınavınıza ilan edilen saatte başlayabilirsiniz.

7.Sınav sırasında bağlantım koparsa ne yapmalıyım?

ÜBYS’ye tekrar giriş yaparak sınava kaldığınız yerden devam edebilirsiniz, sistem yanıt vermiş olduğunuz soruları kaydetmektedir. Sınav sırasında, tarayıcı programı kapatmamalı, sınav bitmeden “Sınavı Bitir” düğmesine basmamalısınız. İnternet-elektrik kesintisi, şarj, cihaz arızası vb gibi nedenlerle karşılaşılabileceği için sınav tarihlerinden 3 gün önce kısa deneme sınavları açılacak olup tüm eksikliklerinizin tarafınızca kontrol edilmesi istenecektir.

8.Mazeret sınavına girmek için ne yapmalıyım?

Sınava meşru mazeretleri ile giremeyen öğrenciler geçerli mazeretlerini belgelendirmek koşulu ile ilan edilecek tarihlerde ÜBYS üzerinden mazeret sınavına başvurabileceklerdir. Başvuruları Mazeret Komisyonu tarafından değerlendirilecektir.